Нашият свят е пълен с невероятни природни феномени. Например, всеки знае,

...
Нашият свят е пълен с невероятни природни феномени. Например, всеки знае,
Коментари Харесай

Полицейски хеликоптер засне рядка пълна кръгла дъга СНИМКА

Нашият свят е цялостен с невероятни естествени явления. Например, всеки знае, че след дъжд в безоблачен ден, като предписание, можете да видите дъга. Възможно ли е обаче да се откри краят на дъгата? Екипажът на полицейски хеликоптер в Южен Уелс съумя освен да откри дъга, само че и да снима цялостния й кръг.

Известно е, че изображението е направено от екипи от звеното на Националната въздушна работа на Югозапад и Уелс (NPAS) след помощ от полицията на Южен Уелс, пише Daily Mail.

Според Метеорологичната работа основният фактор при установяване на това какъв брой дъга виждаме е нашата образна препоръка. В множеството случаи хората виждат единствено половината от кръга – присъщата дъга на дъгата, която е позната на всеки от нас.

Въпреки това, в случай че имаме задоволително шанс да се окажем на вярната позиция в точното време, ще можем да забележим цялостния кръг на дъгата, в целия му искра. Известно е, че центърът на дъгата е тъкмо против позицията на слънцето в небето, т.е., когато слънцето се приближи до хоризонта, по-голямата част от дъгата може да се види. Между другото, ето за какво сме склонни да виждаме огромни дъги при изгрев или залез слънце.
 дъга цялостен кръг Екипажът на хеликоптера имаше шанса да направи фотография на цялостния кръг на дъгата Снимка: SWNS
И въпреки всичко, с цел да забележим цялостния кръг на дъгата, би трябвало да забележим капки вода под следения небосвод. В същото време учените означават, че до момента в който сте на земята, е малко евентуално да сте в оптимална позиция, с цел да видите останалата част от дъгата, като се изключи дъгите с цялостен кръг, които се появяват да вземем за пример в мъглата, основана от култивиран маркуч или пръскачка.

В същото време, в случай че имате задоволително шанс да сте на върха на постройка или да се окажете в аероплан в този миг, може да има капки вода и слънчева светлина под вашата позиция. Ако изискванията са идеални, евентуално ще можете да видите цялата дъга.
Между другото, тази дъга с цялостен кръг не е единствената необикновена дъга, видяна неотдавна. Например, предходната година НАСА сподели фотография на зашеметяваща обърната дъга, известна още като „ близка до зенита дъга “, която се появи над палмово дърво в Сицилия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР